ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI PIRASA SARMASI

Zeytinyağlı Pırasa Sarması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Pırasa Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 3 soğan
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 havuç
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 çorba kaşığı küp doğranmış kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kg pırasa
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 10 kuru sarı erik
  • Tuz
  • karabiber

Zeytinyağlı Pırasa Sarması Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Kuşüzümü ve kayısıları yumuşayana kadar ılık suda bekletin. Havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın ve haşlayın.
  • Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. 1 kahve fincanı zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin.
  • Sırasıyla pirinç, süzülmüş havuç, dolmalık fıstık, süzülmüş kuşüzümü ve kayısıları ilave edip karıştırarak pişirin. 1 bardak sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şekeri ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.
  • Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını 10-12 cm’lik parçalara kesin. Tuzlu ve limonlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün.
  • Keskin bir bıçağın ucuyla pırasaların kenarından uzunlamasına derin bir çizik atın.
  • Elde ettiğiniz pırasa yapraklarından 2 tanesini artı işareti şeklinde yerleştirip orta kısmına iç harcı yayın ve 4 kenarı içe doğru bohça şeklinde kapatın.
  • Kalan pırasa yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları tencereye yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağı, doğranmış domates ve erikleri ilave edin.
  • Kalan 1 bardak sıcak suyu döküp pişme esnasında sarmaların dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

Kış aylarında içinizi ısıtacak pırasa çorbası tarifine de göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!