ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI PIRASA SARMASI

Zeytinyağlı Pırasa Sarması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Pırasa Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 3 soğan
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 havuç
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 çorba kaşığı küp doğranmış kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kg pırasa
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 10 kuru sarı erik
  • Tuz
  • karabiber

Zeytinyağlı Pırasa Sarması Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Kuşüzümü ve kayısıları yumuşayana kadar ılık suda bekletin. Havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın ve haşlayın.
  • Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. 1 kahve fincanı zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin.
  • Sırasıyla pirinç, süzülmüş havuç, dolmalık fıstık, süzülmüş kuşüzümü ve kayısıları ilave edip karıştırarak pişirin. 1 bardak sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şekeri ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin.
  • Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını 10-12 cm’lik parçalara kesin. Tuzlu ve limonlu suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün.
  • Keskin bir bıçağın ucuyla pırasaların kenarından uzunlamasına derin bir çizik atın.
  • Elde ettiğiniz pırasa yapraklarından 2 tanesini artı işareti şeklinde yerleştirip orta kısmına iç harcı yayın ve 4 kenarı içe doğru bohça şeklinde kapatın.
  • Kalan pırasa yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları tencereye yerleştirin. Üzerine kalan zeytinyağı, doğranmış domates ve erikleri ilave edin.
  • Kalan 1 bardak sıcak suyu döküp pişme esnasında sarmaların dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

Kış aylarında içinizi ısıtacak pırasa çorbası tarifine de göz atın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:45

Zeytin yağlı yemeklerin çoğunu seven birisiyim. Bu tarifi aldım umarım iyi olur


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!