Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi

03 Eylül 2025 tarihinde güncellendi.
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi

Karadeniz’in yeşil altını kara lahana ile hazırlanan bu zeytinyağlı karalahana sarması tarifi, ince sarımı ve iç harcındaki lezzet dengesiyle sofralara otantik bir hava katıyor. Hafif ama doyurucu bu zeytinyağlı karalahana sarması tarifi, özellikle meze tabaklarında fark yaratır. Peki; zeytinyağlı karalahana sarması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon zeytinyağlı karalahana sarması kaç kaloridir?

Bir porsiyon zeytinyağlı karalahana sarması 250 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi için

Malzemeler

  • 1 bağ karalahana
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su

Alternatif Malzemeler:

  • Pirinç yerine: İnce bulgur veya kinoa
  • Soğan yerine: Taze soğan karışımı
  • Domates salçası yerine: Taze domates rendesi
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi

Nasıl Yapılır

  1. Lahanaları kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayın, soğuk suya alıp süzün.
  2. Soğanları zeytinyağında kavurun, salçaları ve pirinci ekleyin.
  3. Baharatları ekleyip 1 bardak su ile biraz pişirin.
  4. İç harcı lahanalara sarın.
  5. Tencereye dizin, üzerine az zeytinyağı ve sıcak su ekleyin.
  6. Kapağını kapatıp kısık ateşte 50 dakika pişirin.
Servis Önerisi
  • Ilık ya da soğuk olarak limon dilimi ile servis edebilirsiniz. Yanında sarımsaklı yoğurtla sunulabilir.
Püf Noktası
  • Karalahanayı çok haşlarsanız dağılır, diri kalmalı.
  • İç harcı sarmadan önce soğutmak sarmayı kolaylaştırır.
  • Pişirme sırasında sarmaların açılmaması için üzerini tabakla bastırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo