Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Zeytinyağlı Ispanak Kökü Tarifi İçin malzemeler
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 havuç
- 2 domates
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım kilo ıspanak kökü
- 3.5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı Ispanak Kökü Nasıl Yapılır?
Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelediğiniz havuç, küp doğradığınız domatesler, pirinç ve yıkayıp süzdüğünüz ıspanak köklerini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. 15 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin. Ilık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çay sohbetlerinde ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz ıspanaklı tepsi böreği tarifine de göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?