ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI ISPANAK KÖKÜ

Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Ispanak Kökü Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım kilo ıspanak kökü
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Ispanak Kökü Nasıl Yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelediğiniz havuç, küp doğradığınız domatesler, pirinç ve yıkayıp süzdüğünüz ıspanak köklerini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. 15 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin. Ilık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, çay sohbetlerinde ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz ıspanaklı tepsi böreği tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!