ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI ÇAĞLA BADEM YEMEĞİ

Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği

Zeytinyağlı çağla badem yemeği

Bademde bol miktarda bulunan magnezyum kalp krizi önlemeye yardımcı olurken, aynı zamanda kalp hastalıkları riskini azaltır.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g çağla badem 
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
  • 3 diş sarımsak (İnce doğranmış) 
  • 1 çay bardağı portakal suyu 
  • 1 adet soğan (İnce doğranmış) 
  • 5-6 dal dereotu 
  • 1 dal kapya biber (Çok ince doğranmış) 
  • Tuz 

Zeytinyağlı Çağla Badem Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğanı, sarımsağı ve şekeri ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.  
  • Yıkayıp süzdüğünüz çağla bademleri ekleyin. 5 dakika kadar kavurduktan sonra portakal suyunu ve üzerini örtecek fakat geçmeyecek kadar sıcak suyu ilave edin.
  • Birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat pişirin. 
  • Bu arada dereotunu çok ince kıyın. Kapya biberi de çok ince kıyın. İkisini bir kapta karıştırın. 
  • Çağla bademler pişince ocaktan alın. Soğuyunca üzerine kalan sızma zeytinyağını gezdirin. Dereotu ile biber karışımından serpin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik çağla aşı tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!