ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI ÇAĞLA BADEM YEMEĞİ

Zeytinyağlı çağla badem yemeği

Zeytinyağlı çağla badem yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı çağla badem yemeği tarifi için malzemeler

  • 500 g çağla badem 
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
  • 3 diş sarımsak (İnce doğranmış) 
  • 1 çay bardağı portakal suyu 
  • 1 adet soğan (İnce doğranmış) 
  • 5-6 dal dereotu 
  • 1 dal kapya biber (Çok ince doğranmış) 
  • Tuz 

Zeytinyağlı çağla badem yemeği Nasıl Yapılır

Hafif ve ekşili zeytinyağlı çağla badem yemeği tarifi..

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğanı, sarımsağı ve şekeri ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.  
  • Yıkayıp süzdüğünüz çağla bademleri ekleyin. 5 dakika kadar kavurduktan sonra portakal suyunu ve üzerini örtecek fakat geçmeyecek kadar sıcak suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tuzunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat pişirin. 
  • Bu arada dereotunu çok ince kıyın. Kapya biberi de çok ince kıyın. İkisini bir kapta karıştırın. 
  • Çağla bademler pişince ocaktan alın. Soğuyunca üzerine kalan sızma zeytinyağını gezdirin. Dereotu ile biber karışımından serpin. 

Bademde bol miktarda bulunan magnezyum kalp krizi önlemeye yardımcı olurken, aynı zamanda kalp hastalıkları riskini azaltır.

Sağlık dolu çağla aşı tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.