Soslu Ve Etli Karalahana

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
45 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Soslu Ve Etli Karalahana Tarifi İçin malzemeler
- 2 demet körpe karalahana
- 500 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı mısırözü yağı
Sos için:
- 1 dolmalık kırmızı biber
- 3 domates
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Soslu Ve Etli Karalahana Nasıl Yapılır?
- Karalahana yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün. İç malzeme için pirinci yıkayıp süzün. Soğanı soyup kıyın.
- Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı derin bir kaba alın. Kıyılmış soğan, maydanoz, biber salçası, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
- Karalahana yapraklarını tezgahın üzerine alın. Sap kısımlarını kesip her bir lahana yaprağının ortasına bir kaşık kadar iç malzemeden paylaştırın.
- Muska şeklinde sarın. Aralık kalmayacak şekilde tencereye dizin. Üzerlerine bir bardak sıcak su ilave edin. Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat pişirin.
- Sos için, zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp küp şeklinde kesilmiş domatesi ve kırmızı biberi kavurun.
- Ocaktan alıp tuz, nar ekşisi ve baharatı ekleyip tatlandırın. Sarmaları servis tabağına alın. Dilerseniz domatesli sosla sıcak servis yapın.
Bağışıklık sistemini güçlendirecek Trabzon usulü karalahana çorbası tarifini de deneyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR