ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR SOSLU VE ETLİ KARALAHANA

Soslu ve etli karalahana

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu ve etli karalahana tarifi için malzemeler

  • 2 demet körpe karalahana 500 gr kıyma 1 soğan 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı kuru nane Yarım demet maydanoz Tuz
  • karabiber 2 çorba kaşığı biber salçası 1 çay bardağı mısırözü yağıSos için: 1 dolmalık kırmızı biber 3 domates 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz

Soslu ve etli karalahana Nasıl Yapılır

Karalahana yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün. İç malzeme için pirinci yıkayıp süzün. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı derin bir kaba alın. Kıyılmış soğan, maydanoz, biber salçası, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.

Karalahana yapraklarını tezgahın üzerine alın. Sap kısımlarını kesip her bir lahana yaprağının ortasına bir kaşık kadar iç malzemeden paylaştırın. Muska şeklinde sarın. Aralık kalmayacak şekilde tencereye dizin. Üzerlerine bir bardak sıcak su ilave edin. Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat pişirin.

Sos için zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp küp şeklinde kesilmiş domatesi ve kırmızı biberi kavurun. Ocaktan alıp tuz, nar ekşisi ve baharatı ekleyip tatlandırın. Sarmaları servis tabağına alın. Dilerseniz domatesli sosla sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:05

ne zamet edipte yazdınız bunu herkes biliyor zaten

STEPHANIE12.10.2016 16:45:57

Merhaba Biz çok iyi yemek yapmayı bilen kişiler dışında yemek yapmayı bilmeyen veya yeni yemekleri öğrenmek isteyen kişilere de hitap ediyoruz.

Misafir12.10.2016 16:57:16

çok iyi

Misafir12.10.2016 17:06:05

ben bilmiyordum

Misafir12.10.2016 17:10:06

bende bilmiyordum sağolunnn... :)

Misafir12.10.2016 17:10:17

karbonat koymasak :/

Misafir12.10.2016 17:15:43

ya kardeşim hazır böreklik yufka nasıl kullanılır bi ell atsanız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.