ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ŞEYHMİLMUŞİ

Şeyhmilmuşi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeyhmilmuşi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kemerpatlıcanı
  • 150 gr tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 300 gr kıyma
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet kıyılmış taze nane
  • 1 demet kıyılmış maydanoz

Şeyhmilmuşi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Saplarını koparmadan sadece sap kısmındaki fazlalıkları keserek temizleyin. Kabuğunu alacalı soyun.
  • Sap yerinden kopmayacak şekilde uzunlamasına dörde bölün. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. 150 gr tereyağını tavada eritin.
  • İnce doğranmış 2 orta boy soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. 300 gr kıymayı ilave edip 10 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • 1 demet kıyılmış nane, 1 demet kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek ocaktan alın. Tencerenin tabanına kıydığınız maydanozların saplarını yayın.
  • Dörde ayırdığınız patlıcanların kolları arasına kıymalı harçtan koyarak maydanoz sapıyla iki ucundan bağlayarak tencereye yerleştirin.
  • Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayın. Başka bir tencerede et suyunu bir taşım kaynatın. Patlıcanların üzerine kaynar et suyunu gezdirerek dökün.
  • Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kıymasız verisyonu olan nefis imam bayıldı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!