Şeyhmilmuşi

Şeyhmilmuşi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Şeyhmilmuşi için

Malzemeler

  • 1 kg kemerpatlıcanı
  • 150 gr tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 300 gr kıyma
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet kıyılmış taze nane
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
Şeyhmilmuşi

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Saplarını koparmadan sadece sap kısmındaki fazlalıkları keserek temizleyin. Kabuğunu alacalı soyun.
  2. Sap yerinden kopmayacak şekilde uzunlamasına dörde bölün. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. 150 gr tereyağını tavada eritin.
  3. İnce doğranmış 2 orta boy soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. 300 gr kıymayı ilave edip 10 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. 1 demet kıyılmış nane, 1 demet kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek ocaktan alın. Tencerenin tabanına kıydığınız maydanozların saplarını yayın.
  5. Dörde ayırdığınız patlıcanların kolları arasına kıymalı harçtan koyarak maydanoz sapıyla iki ucundan bağlayarak tencereye yerleştirin.
  6. Diğer patlıcanları da aynı şekilde hazırlayın. Başka bir tencerede et suyunu bir taşım kaynatın. Patlıcanların üzerine kaynar et suyunu gezdirerek dökün.
  7. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kıymasız verisyonu olan nefis imam bayıldı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo