ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ SEBZELİ PİRİNÇ TARTI

Sebzeli Pirinç Tartı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Pirinç Tartı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 2 yumurta akı
  • Tuz

Üzeri için:

  • Yarım kase iç bezelye
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Pirinç Tartı Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. 5 bardak su ve bir tutam tuz ekleyip kaynatın. Pirinçler hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Süzüp derin bir kaba alın. Yumurta aklarını bir kaseye alıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Pirince ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın.
  • Kabak, havuç ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Küçük bir tencereye alıp bezelyeleri ekleyin.
  • Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  • Dereotunu yıkayıp kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp haşladığınız sebzeleri kavurun. Dereotu, 1 tutam tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Küçük fırın kalıplarına yağlı kağıt döşeyip pirinçli karışımı kalıplara paylaştırın.
  • Kaşığın arkası ile bastırarak kalıpların dibine ve kenarlarına doğru sıkıştırarak kase şeklini almasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika hafif kızarıncaya kadar pişirin. 
  • Hazırladığınız sebzeleri pirinç kaselerine paylaştırıp tekrar fırına verin. 5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!