ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ RENKLİ KUŞKONMAZ

Renkli Kuşkonmaz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Renkli Kuşkonmaz Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr konserve kuşkonmaz
  • 2 kırmızı salçalık biber
  • 200 gr hellim peyniri
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 56 dal taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Renkli Kuşkonmaz Nasıl Yapılır?

  • Salçalık biberleri temizleyip fırının ızgara bölümünde ya da tavada közleyin. Taze fesleğen yapraklarını temizleyip kıyın.
  • Dolmalık sarı biberi küp şeklinde kesin. Kuşkonmazların suyunu süzün.
  • Dolmalık sarı biber için, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın.
  • Biberleri ilave edip 12 dakika soteleyin ve bir kaba alıp nar ekşisi, kıyılmış fesleğen ve kalan zeytinyağı ile birlikte karıştırın.
  • Hellim peynirini yağsız olarak teflon tavada kızartın. Kuşkonmazları servis tabağına alın.
  • Sırasıyla közlenmiş kırmızı biberi ve hellim peynirini yerleştirin. En son olarak da soslu sarı biberleri gezdirin. Ilık servis yapın.

Tarifte ihtiyaç duyabileceğiniz kuşkonmaz nasıl temizlenir yazımızı mutlaka okuyun.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!