ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ PORTAKAL SOSLU KEREVİZ

Portakal Soslu Kereviz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal Soslu Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kereviz
  • 3 patates
  • 10 arpacık soğan
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı bardağı portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • Maydanoz yaprakları

Portakal Soslu Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyup top şeklinde kesin. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Patatesleri soyup top şeklinde kesip limonlu suya ekleyin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip top şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve kerevizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  • Portakal suyu, şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz cevizli kereviz salatasını da notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!