ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR PORTAKAL SOSLU KEREVİZ

Portakal Soslu Kereviz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal Soslu Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kereviz
  • 3 patates
  • 10 arpacık soğan
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı bardağı portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • Maydanoz yaprakları

Portakal Soslu Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyup top şeklinde kesin. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Patatesleri soyup top şeklinde kesip limonlu suya ekleyin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip top şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve kerevizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  • Portakal suyu, şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz cevizli kereviz salatasını da notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:29

bir kereviz hastası olarak bu yemeğe bayılıyorum. Tam tarif için teşekkürler

Misafir12.10.2016 16:57:23

ellerinize sağlık

Misafir12.10.2016 17:01:23

güzel görünüyo fakat sebzeler top nasıl doğranır anlayamadım...

Misafir12.10.2016 17:29:30

Dondurma kaşığı ile top top doğuranın

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.