PORTAKAL SOSLU KEREVİZ

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal soslu kereviz tarifi için malzemeler
  • 3 kereviz
  • 3 patates
  • 10 arpacık soğan
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı bardağı portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • Maydanoz yaprakları
Portakal soslu kereviz hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan zeytinyağlılara harika bir örnek...

Kerevizleri soyup top şeklinde kesin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Patatesleri soyup top şeklinde kesip limonlu
suya ekleyin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip top şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve kerevizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak
pişirin. Portakal suyu, şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:29

bir kereviz hastası olarak bu yemeğe bayılıyorum. Tam tarif için teşekkürler

Misafir12.10.2016 16:57:23

ellerinize sağlık

Misafir12.10.2016 17:01:23

güzel görünüyo fakat sebzeler top nasıl doğranır anlayamadım...

Misafir12.10.2016 17:29:30

Dondurma kaşığı ile top top doğuranın

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!