Portakal Soslu Kereviz

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Portakal Soslu Kereviz Tarifi İçin malzemeler
- 3 kereviz
- 3 patates
- 10 arpacık soğan
- 2 havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı bardağı portakal suyu
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- Tuz
- Maydanoz yaprakları
Portakal Soslu Kereviz Nasıl Yapılır?
- Kerevizleri soyup top şeklinde kesin. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Patatesleri soyup top şeklinde kesip limonlu suya ekleyin. Soğanları soyun. Havuçları temizleyip top şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve kerevizi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
- Portakal suyu, şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Yemeklerin yanında sunabileceğiniz cevizli kereviz salatasını da notlarınız arasına ekleyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR