ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ PAZILI BARBUNYA PİLAKİ

Pazılı Barbunya Pilaki

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı Barbunya Pilaki Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg barbunya fasulyesi
  • 300 gr pazı
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 4 domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Pazılı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayın. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Pazıları temizleyip doğrayın. Soğan ve sarımsakları soyup doğrayın.
  • Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp doğrayın. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. 
  • Yağı tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Domates, biber salçası, havuç, tuz ve karabiberi ilave edin. Barbunyayı ekleyip karıştırın.
  • Toz şeker, limon ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika pişirin. Pazı ve patatesleri ekleyip 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin yanında meze olarak sunabileceğiniz klasik barbunya pilaki tarifine buradan göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!