ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ NOHUTLU İMAM BAYILDI

Nohutlu İmam Bayıldı

Nohutlu imam bayıldı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu İmam Bayıldı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet bostan patlıcanı 
  • 1 adet sarı kabak
  • 1 adet Girit kabağı
  • 2 soğan
  • 2 büyük Çanakkale domatesi
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 kırmızı kapya biber

Nohutlu İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?

  • Bostan patlıcanlarını ve kabakları dilimledikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tuz ve zeytinyağı gezdirerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
  • Ayrı bir tencerede soğanı bir miktar zeytinyağı ile kavurun. Üzerine küp doğradığınız domatesi ekleyerek pişirin ve ocaktan almadan önce haşlanmış nohudu ilave edin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın.
  • Fırında pişen sebzeleri sırasıyla bir servis tabağına dizin. Sebzeleri dizerken aralarına ve üzerine pişirdiğiniz domatesli sostan koyun.
  • Hazırladığınız nohutlu imam bayıldıyı ılık ya da soğuk servis yapın.

Klasik imam bayıldı tarifimize göz atmayı unutmayın!

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!