Nohutlu İmam Bayıldı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Nohutlu İmam Bayıldı Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet bostan patlıcanı
- 1 adet sarı kabak
- 1 adet Girit kabağı
- 2 soğan
- 2 büyük Çanakkale domatesi
- 1/2 bağ maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kesme şeker
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 kırmızı kapya biber
Nohutlu İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?
- Bostan patlıcanlarını ve kabakları dilimledikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tuz ve zeytinyağı gezdirerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
- Ayrı bir tencerede soğanı bir miktar zeytinyağı ile kavurun. Üzerine küp doğradığınız domatesi ekleyerek pişirin ve ocaktan almadan önce haşlanmış nohudu ilave edin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın.
- Fırında pişen sebzeleri sırasıyla bir servis tabağına dizin. Sebzeleri dizerken aralarına ve üzerine pişirdiğiniz domatesli sostan koyun.
- Hazırladığınız nohutlu imam bayıldıyı ılık ya da soğuk servis yapın.
Klasik imam bayıldı tarifimize göz atmayı unutmayın!

Dergide bu ay neler var?