ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR NOHUTLU İMAM BAYILDI

Nohutlu imam bayıldı

Nohutlu imam bayıldı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu imam bayıldı tarifi için malzemeler

  • 1 adet bostan patlıcanı 
  • 1 adet sarı kabak
  • 1 adet Girit kabağı
  • 2 soğan
  • 2 büyük Çanakkale domatesi
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 kırmızı kapya biber

Nohutlu imam bayıldı Nasıl Yapılır

Nohutlu imam bayıldı tarifi için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.

  • Bostan patlıcanlarını ve kabakları dilimledikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tuz ve zeytinyağı gezdirerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
  • Ayrı bir tencerede soğanı bir miktar zeytinyağı ile kavurun. Üzerine küp doğradığınız domatesi ekleyerek pişirin ve ocaktan almadan önce haşlanmış nohudu ilave edin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın.
  • Fırında pişen sebzeleri sırasıyla bir servis tabağına dizin. Sebzeleri dizerken aralarına ve üzerine pişirdiğiniz domatesli sostan koyun. Hazırladığınız nohutlu imam bayıldıyı ılık ya da soğuk servis yapın.

Nar ekşili imam bayıldı tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.