Mercimekli Barbunya

Mercimekli Barbunya
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mercimekli Barbunya için

Malzemeler

  • 1 kg barbunya fasulyesi
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kesme şeker
  • 1 kırmızı salçalık biber
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Mercimekli Barbunya

Nasıl Yapılır

  1. Barbunyaları ayıklayıp limonlu suda diri kıvamda haşlayın. Mercimeği 5 dakika haşlayın.
  2. Suyunu değiştirip tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Fasulye ile mercimeği süzüp tencereye alın.
  3. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Salçalık biberi temizleyip doğrayın.
  4. Soğan, salçalık biber, şeker, sıcak su, yağ ve tuzu mercimekli fasulyeye ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  5. 15-20 dakika pişirip soğumaya bırakın. Maydanozu ilave edip karıştırın ve servis yapın.

Dilerseniz, zeytinyağlı barbunya tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo