ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ MERCİMEKLİ BARBUNYA

Mercimekli Barbunya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mercimekli Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg barbunya fasulyesi
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kesme şeker
  • 1 kırmızı salçalık biber
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Mercimekli Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayıp limonlu suda diri kıvamda haşlayın. Mercimeği 5 dakika haşlayın.
  • Suyunu değiştirip tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Fasulye ile mercimeği süzüp tencereye alın.
  • Taze soğanları temizleyip doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Salçalık biberi temizleyip doğrayın.
  • Soğan, salçalık biber, şeker, sıcak su, yağ ve tuzu mercimekli fasulyeye ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • 15-20 dakika pişirip soğumaya bırakın. Maydanozu ilave edip karıştırın ve servis yapın.

Dilerseniz, zeytinyağlı barbunya tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!