Mantarlı İmambayıldı

Mantarlı İmambayıldı
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Mantarlı İmambayıldı için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı riviera zeytinyağı
  • 4 küçük patlıcan
  • 500 gr mantar
  • 3 domates
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 dal dereotu
  • Tuz
Mantarlı İmambayıldı

Nasıl Yapılır

Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun. Acısını çıkarmak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kurulayın.
Mantarları temizleyip dilimleyin, kararmaması için limonlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın, biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın. Mantarları süzüp derin bir kaba alın ve hazırladığınız diğer sebzeleri ekleyip karıştırın.
Patlıcanların ortasını karnıyarık şeklinde keserek açın. Mantarlı karışımı patlıcanların içine doldurun.
Zeytinyağı, su, tuz ve tozşekeri tencereye alın. Patlıcanları tencereye yerleştirip kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, pratik imam bayıldı tarifini de deneyebilirsiniz.


Şefin Yorumu :ÖNERİ
Servisten önce imambayıldının üzerine birer tatlı kaşığı sızma zeytinyağı gezdirirseniz daha lezzetli olur.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo