ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR MANDALİNALI VE ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg yer elması
  • 4 patates
  • Limonlu su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 iri havuç
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1.5 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 1 mandalina
  • 1 kesme şeker
  • Birkaç dal dereotu
  • 1 çorba kaşığı jülyen doğranmış
  • mandalina kabuğu
  • Tuz

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması Nasıl Yapılır?

  • Yer elması ve patatesleri soyup çubuk şeklinde kesin. Limonlu suda bekletin. Soğanları soyup doğrayın.
  • Sarımsakları soyup ezin. Havuçları temizleyip çubuk şeklinde kesin. Mandalinayı kabuklu olarak halka şeklinde dilimleyin.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve yerelmasını ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  • Mandalina suyu, şeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip üzerini mandalina dilimleriyle kaplayın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dereotu ve jülyen doğranmış mandalina kabuğuyla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:18

Pek fazla bilinmeyen bir yiyecek. Ancak, bilenlerinde vazgeçmediği bir yemektir. Herkese tavsiyem olsun :)

Misafir12.10.2016 17:14:31

adı zeytinyağlı kereviz ama tarifte yer alması diyor ! Hangisi doğru?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.