ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ MANDALİNALI VE ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg yer elması
  • 4 patates
  • Limonlu su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 iri havuç
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1.5 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 1 mandalina
  • 1 kesme şeker
  • Birkaç dal dereotu
  • 1 çorba kaşığı jülyen doğranmış
  • mandalina kabuğu
  • Tuz

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması Nasıl Yapılır?

  • Yer elması ve patatesleri soyup çubuk şeklinde kesin. Limonlu suda bekletin. Soğanları soyup doğrayın.
  • Sarımsakları soyup ezin. Havuçları temizleyip çubuk şeklinde kesin. Mandalinayı kabuklu olarak halka şeklinde dilimleyin.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve yerelmasını ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  • Mandalina suyu, şeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip üzerini mandalina dilimleriyle kaplayın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dereotu ve jülyen doğranmış mandalina kabuğuyla süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!