ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ETLİ VE BARBUNYALI TAZE FASULYE

Etli Ve Barbunyalı Taze Fasulye

Etli ve barbunyalı taze fasulye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Ve Barbunyalı Taze Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g kuzu kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet yeşil biber
  • 5-6 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay bardağı su
  • 1 avuç taze barbunya içi

Etli Ve Barbunyalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları küçük bir tencerede 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Soğanı ince ince kıyın. Biberleri temizleyip yemeklik doğrayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayın. Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 cm uzunluğunda doğrayın.
  • Eti tencereye alın, üzerine zeytinyağını ekleyin. Orta ateşte kaynamasını bekleyip kaynayınca ateşi kısın. Et kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  • Soğanı ilave edin, 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine fasulyeleri ve barbunyaları ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip bir-iki kez çevirin. Tencereye önce biberleri alın, üzerine de domatesleri yayın.
  • Tereyağını birkaç parçaya bölüp tuzla birlikte serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Karıştırmadan kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirip servis yapın.
  • Et kullanmak istemiyorsanız, zeytinyağlı taze fasulye tarifine göz atın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!