Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15734 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1449 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7471 Tarif
Salata ve Meze
1545 Tarif
Sos
512 Tarif
Tatlı
10663 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Kuskus Pilavı
Çikolata Fondü
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Erikli Yavan Dolma
Erikli Yavan Dolma
18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Rustik Poğaça Tarifi
3 Peynirli Puf Börek Tarifi
Tepsi Pizzası Tarifi
Tahinli Kakaolu Islak Kek Tarifi
Cevizli Tahinli Çörek Tarifi
Az Malzemeli Poğaça Tarifi
Kabak Tatlısında Kireç Yerine Ne Kullanılır?
Cennet Hurmasını Bozulmadan Saklamanın 6 Tüyosu
Levrek Balığının Büyüğüne Ne Ad Verilir?
Kurabiyenin Sertleşmesinin 5 Sebebi
Yemeğin Taşmasını Önlemenin 7 Pratik Yöntemi
Pilavın Tane Tane Olması İçin Yapılacak 6 Hile
Erikli Yavan Dolma için
Malzemeler
Yarım kilo taze asma yaprağı
2 soğan
20 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı ekşi erik kurusu
1 çorba kaşığı reyhan otu
1.5 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Sosu için:
2 soğan
1 kaşık salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
15 gr tereyağ
Erikli Yavan Dolma
Nasıl Yapılır
Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Bulguru bir kaba alın. Bir su bardağı su ile nemlendirin.
İki soğanı ince doğrayıp bulgura ilave edin. Tereyağı, ayçiçeğ yağı, reyhan otu, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın.
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarından serin. Üzerine dolmaları dizin.
Her kat dolmanın arasına yumuşaması için birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz ekşi erikleri paylaştırın.
Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın. Soğanları ince doğrayın. Salça ilave ederek pişirip, dolmaların üzerine dökün.
Üzerine ısıya dayanıklı porselen bir tabak kapatın. Suyu ilave edip (tabağın yüzeyine çıkacak kadar) kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Diyet Yemekleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Dolma Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Zeytinyağlılar
45 Dakika
Zeytinyağlı Ayva Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
40 Dakika
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
40 Dakika
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
50 Dakika
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
60 Dakika
Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
80 Dakika
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.