ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ERİKLİ YAVAN DOLMA

Erikli Yavan Dolma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli Yavan Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilo taze asma yaprağı
  • 2 soğan
  • 20 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı ekşi erik kurusu
  • 1 çorba kaşığı reyhan otu
  • 1.5 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için:

  • 2 soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 15 gr tereyağ

Erikli Yavan Dolma Nasıl Yapılır?

  • Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Bulguru bir kaba alın. Bir su bardağı su ile nemlendirin.
  • İki soğanı ince doğrayıp bulgura ilave edin. Tereyağı, ayçiçeğ yağı, reyhan otu, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın.
  • Tencerenin alt kısmına asma yapraklarından serin. Üzerine dolmaları dizin.
  • Her kat dolmanın arasına yumuşaması için birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz ekşi erikleri paylaştırın.
  • Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın. Soğanları ince doğrayın. Salça ilave ederek pişirip, dolmaların üzerine dökün.
  • Üzerine ısıya dayanıklı porselen bir tabak kapatın. Suyu ilave edip (tabağın yüzeyine çıkacak kadar) kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!