Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1566 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10733 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Patates Köftesi
Çoban Kavurma
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Erikli Yavan Dolma
Erikli Yavan Dolma
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Erikli Yavan Dolma için
Malzemeler
Yarım kilo taze asma yaprağı
2 soğan
20 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı ekşi erik kurusu
1 çorba kaşığı reyhan otu
1.5 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Sosu için:
2 soğan
1 kaşık salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
15 gr tereyağ
Erikli Yavan Dolma
Nasıl Yapılır
Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Bulguru bir kaba alın. Bir su bardağı su ile nemlendirin.
İki soğanı ince doğrayıp bulgura ilave edin. Tereyağı, ayçiçeğ yağı, reyhan otu, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın.
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarından serin. Üzerine dolmaları dizin.
Her kat dolmanın arasına yumuşaması için birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz ekşi erikleri paylaştırın.
Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın. Soğanları ince doğrayın. Salça ilave ederek pişirip, dolmaların üzerine dökün.
Üzerine ısıya dayanıklı porselen bir tabak kapatın. Suyu ilave edip (tabağın yüzeyine çıkacak kadar) kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Diyet Yemekleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Dolma Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Zeytinyağlılar
45 Dakika
Portakallı Pırasa Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
45 Dakika
Ege Usulü Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
45 Dakika
Zeytinyağlı Ayva Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
40 Dakika
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
40 Dakika
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Selinhdr
Zeytinyağlılar
50 Dakika
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.