ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ERİKLİ YAVAN DOLMA

Erikli Yavan Dolma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erikli Yavan Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilo taze asma yaprağı
  • 2 soğan
  • 20 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı ekşi erik kurusu
  • 1 çorba kaşığı reyhan otu
  • 1.5 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için:

  • 2 soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 15 gr tereyağ

Erikli Yavan Dolma Nasıl Yapılır?

  • Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Bulguru bir kaba alın. Bir su bardağı su ile nemlendirin.
  • İki soğanı ince doğrayıp bulgura ilave edin. Tereyağı, ayçiçeğ yağı, reyhan otu, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın.
  • Tencerenin alt kısmına asma yapraklarından serin. Üzerine dolmaları dizin.
  • Her kat dolmanın arasına yumuşaması için birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz ekşi erikleri paylaştırın.
  • Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın. Soğanları ince doğrayın. Salça ilave ederek pişirip, dolmaların üzerine dökün.
  • Üzerine ısıya dayanıklı porselen bir tabak kapatın. Suyu ilave edip (tabağın yüzeyine çıkacak kadar) kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!