Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14403 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1305 Tarif
Diyet
4408 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2367 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5477 Tarif
Salata ve Meze
1327 Tarif
Sos
474 Tarif
Tatlı
9015 Tarif
Yöresel
2002 Tarif
Popüler Tarifler
Pizza Hamuru
Yufka Lahmacun
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Erikli Yavan Dolma
Erikli Yavan Dolma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Ton balıklı sandviç
Terbiyeli şehriye çorbası
Yıldız şehriyeli biber dolması
Beef tataki
Dakos
Kuşbaşı etli ali nazik
Kalburabastı Yapmanın 7 Kolay Yolu
Tekrar Isıtınca Zehire Dönüşen 8 Masum Yiyecek
Hamurun Kabarmasını Sağlayan 10 Etken
Doğduğunuz Güne Göre Hangi Tatlısınız?
Küflendiğinde Asla Tüketilmemesi Gereken 6 Gıda
Pişmiş Ispanak Ertesi Gün Yenir Mi?
Erikli Yavan Dolma için
Malzemeler
Yarım kilo taze asma yaprağı
2 soğan
20 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı ekşi erik kurusu
1 çorba kaşığı reyhan otu
1.5 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Sosu için:
2 soğan
1 kaşık salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
15 gr tereyağ
Erikli Yavan Dolma
Nasıl Yapılır
Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Bulguru bir kaba alın. Bir su bardağı su ile nemlendirin.
İki soğanı ince doğrayıp bulgura ilave edin. Tereyağı, ayçiçeğ yağı, reyhan otu, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın.
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarından serin. Üzerine dolmaları dizin.
Her kat dolmanın arasına yumuşaması için birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz ekşi erikleri paylaştırın.
Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın. Soğanları ince doğrayın. Salça ilave ederek pişirip, dolmaların üzerine dökün.
Üzerine ısıya dayanıklı porselen bir tabak kapatın. Suyu ilave edip (tabağın yüzeyine çıkacak kadar) kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Diyet Yemekleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Dolma Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Zeytinyağlılar
90 Dakika
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Biber Dolması
Selinhdr
Zeytinyağlılar
105 Dakika
Sodalı Yaprak Sarma
Selinhdr
Zeytinyağlılar
35 Dakika
Zeytinyağlı Havuç Yemeği
Selinhdr
Zeytinyağlılar
45 Dakika
Pirinçli Pırasa Yemeği
Selinhdr
Zeytinyağlılar
70 Dakika
Mısır Yarmalı Aş Sarması
Selinhdr
Zeytinyağlılar
15 Dakika
Börülce Kavurması
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.