ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ERİKLİ YAVAN DOLMA

Erikli yavan dolma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli yavan dolma tarifi için malzemeler

  • Yarım kilo taze asma yaprağı2 soğan 20 gr tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı ekşi erik kurusu 1 çorba kaşığı reyhan otu 1.5 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 2 su bardağı su Tuz
  • kara biberSosu için 2 soğan 1 kaşık salça 1 çorba kaşığı sıvıyağ 15 gr tereyağ

Erikli yavan dolma Nasıl Yapılır

Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Bulguru bir kaba alın. Bir su bardağı su ile nemlendirin. İki soğanı ince doğrayıp bulgura ilave edin. Tereyağı, ayçiçeğ yağı, reyhan otu, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın. Tencerenin alt kısmına asma yapraklarından serin. Üzerine dolmaları dizin. Her kat dolmanın arasına yumuşaması için birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz ekşi erikleri paylaştırın.

Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın. Soğanları ince doğrayın. Salça ilave ederek pişirip, dolmaların üzerine dökün. Üzerine ısıya dayanıklı porselen bir tabak kapatın. Suyu ilave edip (tabağın yüzeyine çıkacak kadar) kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.