ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR BEZELYELİ PAY

Bezelyeli Pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli Pay Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı susam

İç malzeme için

  • 200 gr dondurulmuş bezelye
  • 4 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 çorba kaşığı un
  • Tuz

Süslemek için

  • Taze limon çiçeği yaprağı

Bezelyeli Pay Nasıl Yapılır?

  • Margarini eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
  • Zeytinyağı, yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Hamura top şekli verip üzerini nemli bir bezle örtün ve oda ısısında 25-30 dakika dinlendirin.
  • Bezelyeleri haşlayıp ılınmaya bırakın. Bir kapta yumurta, rendelenmiş kaşarpeyniri, un ve tuzu çırpın. Bezelyeleri ilave edip karıştırın.
  • Tart kalıbını yağlayın. Hamuru unlanmış zemine alıp bir kez daha yoğurun ve iki  beze hazırlayın. Hamurları merdane ile 34 mm kalınlığında açın.
  • Birinci hamuru tart kalıbının kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Bezelyeli karışımı boşaltın. Diğer hamuru kapatıp iki hamuru kenarlarından sıkarak birleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:03:41

içine margarin koymuşsunuz hamurun ama ölçüsü nedir

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.