ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR BEZELYELİ PAY

Bezelyeli pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 saat 9 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli pay tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı susam

İç malzeme için

  • 200 gr dondurulmuş bezelye
  • 4 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 çorba kaşığı un
  • Tuz

Süslemek için

  • Taze limon çiçeği yaprağı

Bezelyeli pay Nasıl Yapılır


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Margarini eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Zeytinyağı, yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Hamura top şekli verip üzerini nemli bir bezle örtün ve oda ısısında 25-30 dakika dinlendirin.
 
Bezelyeleri haşlayıp ılınmaya bırakın. Bir kapta yumurta, rendelenmiş kaşarpeyniri, un ve tuzu çırpın. Bezelyeleri ilave edip karıştırın.

Tart kalıbını yağlayın. Hamuru unlanmış zemine alıp bir kez daha yoğurun ve iki  beze hazırlayın. Hamurları merdane ile 34 mm kalınlığında açın. Birinci hamuru tart kalıbının kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Bezelyeli karışımı boşaltın. Diğer hamuru kapatıp iki hamuru kenarlarından sıkarak birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık servis yapın.


Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:03:41

içine margarin koymuşsunuz hamurun ama ölçüsü nedir

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.