ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ BEZELYELİ PAY

Bezelyeli Pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli Pay Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı susam

İç malzeme için

  • 200 gr dondurulmuş bezelye
  • 4 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 çorba kaşığı un
  • Tuz

Süslemek için

  • Taze limon çiçeği yaprağı

Bezelyeli Pay Nasıl Yapılır?

  • Margarini eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
  • Zeytinyağı, yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Hamura top şekli verip üzerini nemli bir bezle örtün ve oda ısısında 25-30 dakika dinlendirin.
  • Bezelyeleri haşlayıp ılınmaya bırakın. Bir kapta yumurta, rendelenmiş kaşarpeyniri, un ve tuzu çırpın. Bezelyeleri ilave edip karıştırın.
  • Tart kalıbını yağlayın. Hamuru unlanmış zemine alıp bir kez daha yoğurun ve iki  beze hazırlayın. Hamurları merdane ile 34 mm kalınlığında açın.
  • Birinci hamuru tart kalıbının kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Bezelyeli karışımı boşaltın. Diğer hamuru kapatıp iki hamuru kenarlarından sıkarak birleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!