ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR BARBUNYALI KİŞ

Barbunyalı kiş

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunyalı kiş tarifi için malzemeler

  • Hamuru için1.5 su bardağı un 90 gr tereyağı 1 fiske tuz 4 yemek kaşığı soğuk suDolgusu için 3 yumurta 1 çay bardağı krema 1 su bardağı haşlanmış kuru barbunya Yarım su bardağı ince doğranmış kırmızı lahana 1 diş sarımsak 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri Tuz
  • karabiber

Barbunyalı kiş Nasıl Yapılır

Tereyağını küp şeklinde doğrayıp mutfak robotuna alın. Un ve tuzu ekleyip karıştırın. Su ilave ederek 10 saniye daha karıştırın. Hamuru plastik bir poşete sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.

22 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açıp kalıbın içine yerleştirin. Üzerine tekrar yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için 1 su bardağı nohut dökün.

180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Üzerindeki nohutları ve kağıdı alarak 5 dakika daha pişirin. Fırından çikararak soğumaya bırakın.

Yumurta ve kremayı geniş bir karıştırma kabında çırpın. Barbunya, kırmızı lahana, rendelenmiş sarımsak, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırın. Karışımı kiş tabanına aktarın. Üzerine bir miktar kaşar peyniri rendesi serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.