ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ BAHÇIVAN SANDALI

Bahçıvan Sandalı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bahçıvan Sandalı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kemer patlıcan
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 3 domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4 soğan
  • 1 kesme şeker
  • Birkaç damla sirke
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Birkaç maydanoz yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Bahçıvan Sandalı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İçlerini oyup tuz serpin. Yağlanmış kalıba dizip üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  • Kırmızı, yeşil ve sarı renkli biberleri temizleyip küp küp kesin. Sarımsak ve soğanları soyup kıyın.
  • Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın.
  • Dört çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin.
  • Renkli biberleri ve domatesi ekleyip pişirin. Tuz, karabiber, şeker ve sirkeyi ilave edip ateşten alın.
  • Biberli karışımı patlıcanlara paylaştırın. Kalan yağı ve suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!