ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ BAHARATLI BİBER DOLMASI

Baharatlı Biber Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı Biber Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg dolmalık sarı biber
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı domates püresi
  • Dolma içi
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz

Baharatlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

  • İç malzeme için, kuş üzümlerini  ılık suda bekletin. Nane ve dereotunu temizleyip kıyın. Baharatları bir kapta harmanlayın.
  • Pirinçleri ayıklayıp bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip 15-20 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün.
  • Soğanların kabuklarını soyup doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sırasıyla soğan, dolmalık fıstık ve tuzu ilave edip kavurun.
  • Pirinci ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Baharatları, kuşüzümü, sıcak su, tuz ve şekeri ilave edip 34 dakika daha kavurun.
  • Tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.
  • Biberleri temizleyip içini doldurun ve yüksek kenarlı bir fırın tepsisine dizin.
  • Sos için, domates püresi, tuz, zeytinyağı ve şekeri bir kapta iyice çırpıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

    Birbirinden lezzetli tarifler için zeytinyağlılar kategorimize göz atın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!