ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ BAHAR ZEYTİNYAĞLISI

Bahar Zeytinyağlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

20 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bahar Zeytinyağlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr bakla
  • 2 enginar
  • 3 kuşkonmaz
  • 300 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 45 kiraz domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Bahar Zeytinyağlısı Nasıl Yapılır?

  • Baklaları ayıklayıp 23 cm uzunlukta verev kesin. Enginarları soyup temizleyin ve iri küp şeklinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Kuşkonmazları temizleyip parmak uzunluğunda doğrayın. Biberleri temizleyip uzun şeritler şeklinde kesin.
  • Soğanları soyup doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Domatesleri ortadan ikiye kesin.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla bezelye, bakla, enginar ve  kuşkonmazı  ekleyip  34 dakika kavurun.
  • Sıcak suyu döküp tuz ve şekeri ekleyin. Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Biber ve kiraz domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis zeytinyağlı enginar tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!