ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ YOĞURT SOSLU KARNABAHAR PANE

Yoğurt Soslu Karnabahar Pane

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurt Soslu Karnabahar Pane Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Yarım limonun suyu

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • karabiber

Pane için

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı maden suyu

Sos için

  • 250 gr yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yoğurt Soslu Karnabahar Pane Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı temizleyip çiçeklerini ayırın ve bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin. Hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
  • Pane için un, yumurtalar, limon suyu ve maden suyunu bir kaseye alıp malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın.
  • Karnabahar çiçeklerini önce hazırladığınız unlu karışıma sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını derin bir tavaya alıp ısıtın.
  • Karnabaharları ilave edip çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın.
  • Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Sarımsakları yoğurda ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldığınız karnabaharın üzerine gezdirerek dökün.
  • Tereyağını küçük bir tavada eritip pulbiberi kavurun. Bekletmeden yoğurdun üzerine gezdirerek dökün. Taze biberiye ile süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, ksıa sürede hazırlanan fırında karnabahar tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!