ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ TAZE OTLU KARIŞIK SEBZE

Taze Otlu Karışık Sebze

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze Otlu Karışık Sebze Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr brokoli
  • 300 gr karnabahar
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 200 gr mantar

Üzeri için

  • ¼ demet maydanoz
  • 2~3 dal taze biberiye
  • 2~3 dal taze kekik
  • 2~3 dal taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri

Taze Otlu Karışık Sebze Nasıl Yapılır?

  • Brokoli ve karnabaharları minik çiçeklere ayırıp yıkayın. Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra verev şekilde dilimleyin (misket havuç da kullanabilirsiniz).
  • Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kesin. Üzeri için tüm yeşillikleri ince kıyın.
  • Parmesan peyniri hariç tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın. Fırın kabını yağlayın. Sebzeleri gelişi güzel fırın kabına yerleştirin.
  • Tereyağlı ot karışımını sebzelerin üzerine parça parça yerleştirin. Fırın kabının üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıdı fırın kabının üzerinden alıp 5-6 dakika daha pişirin.
  • Fırından almaya yakın parmesan peyniri serpip tekrar fırına verin. 2 dakika sonra fırından alıp sıcak servis yapın.  
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.