ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SEBZELİ NOHUT GÜVEÇ

Sebzeli Nohut Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Nohut Güveç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 patlıcan
  • 3 salçalık kırmızı biber
  • 5 küçük patates
  • 5 arpacık soğan
  • 5 kestane
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Sos için

  • 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3~4 tane karabiber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Sebzeli Nohut Güveç Nasıl Yapılır?

  • Nohutları bol suyla yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin.
  • En az 6 saat suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencereye alıp 10 dakika haşlayın. Tekrar süzün.
  • Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin ve kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kurulayın.
  • Arpacı k soğanları ve sarımsakları temizleyin. Patateslerin kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kestanelerin kabuklarını soyup ikiye kesin.
  • Sosu için, zeytin ezmesi, rendelenmiş domates, biber salçası, pulbiber, tane karabiber, yenibahar ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
  • Bir güvece sırasıyla nohut ve sebzleri yerleştirip sosunu dökün. Üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  • Kapağı kapalı önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Alternatif olarak, güveçte kuru fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!