ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SEBZELİ NOHUT GÜVEÇ

Sebzeli Nohut Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Nohut Güveç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 patlıcan
  • 3 salçalık kırmızı biber
  • 5 küçük patates
  • 5 arpacık soğan
  • 5 kestane
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Sos için

  • 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3~4 tane karabiber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Sebzeli Nohut Güveç Nasıl Yapılır?

  • Nohutları bol suyla yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin.
  • En az 6 saat suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencereye alıp 10 dakika haşlayın. Tekrar süzün.
  • Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin ve kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kurulayın.
  • Arpacı k soğanları ve sarımsakları temizleyin. Patateslerin kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kestanelerin kabuklarını soyup ikiye kesin.
  • Sosu için, zeytin ezmesi, rendelenmiş domates, biber salçası, pulbiber, tane karabiber, yenibahar ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
  • Bir güvece sırasıyla nohut ve sebzleri yerleştirip sosunu dökün. Üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  • Kapağı kapalı önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Alternatif olarak, güveçte kuru fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!