Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye için

Malzemeler

  • 500 gr sultani bezelye
  • 300 gr misket havuç
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Üzeri için

  • İnce kıyılmış maydanoz
Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye

Nasıl Yapılır

  1. Bezelyelerin uç kısımlarını temizleyin. Kaynayan suya sirke ekleyin ve bezelyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havuçları haşlayın.
  2. Zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş sarımsak ve portakal kabuğunu 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber, bezelye ve havuçları ekleyip 4 dakika soteleyin.
  3. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun ve bezelyeye ekleyip karıştırın. Servis tabağına aktarıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo