ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PORTAKALLI VE HAVUÇLU SULTANİ BEZELYE

Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr sultani bezelye
  • 300 gr misket havuç
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Üzeri için

  • İnce kıyılmış maydanoz

Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye Nasıl Yapılır?

  • Bezelyelerin uç kısımlarını temizleyin. Kaynayan suya sirke ekleyin ve bezelyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havuçları haşlayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş sarımsak ve portakal kabuğunu 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber, bezelye ve havuçları ekleyip 4 dakika soteleyin.
  • Dolmalık fıstıkları tavada kavurun ve bezelyeye ekleyip karıştırın. Servis tabağına aktarıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!