Portakallı Brüksel Lahanası

Portakallı Brüksel Lahanası
18 Eylül 2020

Brüksel Lahanasının Faydaları

Küçük yumru şeklinde, kalınca kat kat yaprakları bulunan bir sebze türü. ABD ve Avrupa’da çok tüketilen brüksel lahanası ülkemizde son yıllarda daha çok tüketilmeye başlandı. Minyatür lahanaları andıran keskin kokulu bu sebze, ceviz büyüklüğüne gelince tüketilmeli. C vitamini bakımından zengindir. Kaynar suda haşlanarak pişirilen brüksel lahanası, özellikle et yemekleri yanında servis edilir. Tereyağlı ve krema ile tatlandırılır. Salatalarla soğuk olarak da servis yapabilirsiniz. Dondurmaya da uygun olan bu sebzenin sap kısmını ve bir iki dış yaprağını ayırdıktan sonra sirke ile yıkayıp, buzdolabı poşeti içinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı Brüksel Lahanası için

Malzemeler

  • 450 gr brüksel lahanası
  • 30 gr tereyağı
  • 2 arpacık soğan
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Portakallı Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır

  1. Lahanaların dış kabuklarını temizleyip yıkayın. Tuz ilave etitğiniz kaynayan suda ya da buharda pişirin. Pİşen pırasaları ortadan ikiye bölün.
  2. Tereyağını tencereye alın. Eriyince küçük doğradığınız soğanları iyice kavurun. Lahanaları ekleyip soteleyin.
  3. Portakal kabuğu ve suyunu ekleyip 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe göre sıcak ya da ılık servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo