ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PIRASALI SAMANYOLU KEBABI

Pırasalı Samanyolu Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pırasalı Samanyolu Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 pırasa
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 200 gr yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 50 gr treyağı
  • Birkaç taze soğan sapı
  • Tuz

Pırasalı Samanyolu Kebabı Nasıl Yapılır?

  • 15 gr tereyağını tencerede eritip etleri ilave edin. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar (et suyunu çekerse tekrar su ilave edebilirsiniz) pişirin.
  • Taze soğan saplarını verev doğrayın ve ete ilave edip 2-3 dakika pişirin.
  • Patatesleri soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Pırasaları temizleyip ince doğrayın. Sarımsakları soyup ezin ve yoğurda ilave edin.
  • Tereyağının kalanını tencerede eritip sırasıyla havuç, patates ve pırasayı ekleyin. Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar (gerekirse 3 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz) soteleyin.
  • Ocaktan alıp sıcak olarak muhafaza edin. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Yoğurtlu sebzeyi servis tabağına yerleştirin. Ortasına etleri ilave edip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!