ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PATLICAN DOLMASI

Patlıcan Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 12 küçük patlıcan
  • 2 soğan 
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 5 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100 gr kıyma
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • Kiraz domates

Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların bir ucunu kesip içlerini oyun. Kararmaması için içlerine tuz serpiştirin. Limonlu suda 15 dakika bekletip süzün. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
  • Soğanlar ve sarımsağı soyup kıyın. Zeytinyağını ısıtıp kıyma, soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
  • Ocaktan alıp tuz, tarçın ve haşlanmış nohutları ilave edin. Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerlerini kiraz domatesle kapatın.
  • Tencereye dizip kenarından iki çay bardağı sıcak suyu ilave edin. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Nefis patlıcan köftesi tarifine de göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!