ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PASTIRMALI VE YUMURTALI PAZI

Pastırmalı Ve Yumurtalı Pazı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı Ve Yumurtalı Pazı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 2 soğan
  • 100 gr çemensiz pastırma
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 yumurta
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • Tuz
  • karabiber

Pastırmalı Ve Yumurtalı Pazı Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün ve ince ince doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı bir tavada ısıtıp soğan ve pazıyı soteleyin.
  • Tavaya sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve pazılar suyunu iyice çekene kadar pişirin.
  • Pastırmaları iri parçalara doğrayın. Pazılı karışıma ekleyip karıştırın.
  • Pazıların üzerine 4 göz açın. Açtığınız gözlere yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber serpip tavanın kapağını kapatın. Yumurta akları katılaşana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!