ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KREMALI TEREYAĞLI TURPLAR

Kremalı tereyağlı turplar

Turpgiller familyasından, yaprakları karşılıklı, çiçekleri beyaz, sarı veya mor ve salkım durumundadır. Meyvesi acımsı ve lezzetlidir. Beyaz, kırmızı, kara, yaban ve bayır turpu gibi çeşitleri vardır.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı tereyağlı turplar tarifi için malzemeler

  • 4 kırmızı turp
  • 3 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı
  • Yarım çay bardağı kıyılmış frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Tuz

Kremalı tereyağlı turplar Nasıl Yapılır

  • Bir kapta krem peynir, tereyağı, tuz, ince kıyılmış frenk soğanı ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle iyice karıştırın.
  • Turpları kalın dilimleyin. Aralarına karışımdan sürerek dilimleri üst üste dizin. En üste tekrar karışımdan sürüp, ince kıyılmış frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.