ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KEREVİZ KALYE

Kereviz Kalye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kereviz Kalye Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 2 orta boy soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 3 orta boy kereviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 4 su bardağı et suyu

Kereviz Kalye Nasıl Yapılır?

  • Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti tencereye alıp orta ateşte bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  • Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve tereyağını ekleyip 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Kerevizlerin kabuğunu soyup yarım halka şeklinde doğrayın. Ete ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Sıcak et suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Haşlanmış nohut ve üzüm pekmezini ekleyip pişirmeye devam edin. 30-35 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.