ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ KABAK BAYILDI

Kabak Bayıldı

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak Bayıldı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kabak
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 kesme şeker
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak Bayıldı Nasıl Yapılır?

  • Kabakları ikiye kesip içlerini çıkarın. İçini hazırlayıncaya kadar çukur bir kapta süt içerisinde bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Sarımsakları kıyın. Soğan, domates, sarımsaklar, tuz ve toz şekeri bir tencereye alıp harmanlayın.
  • Kabakların içlerine karışımdan paylaştırıp yayvan bir tencereye dizin. Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilınınca servis tabağına alıp servis yapın.

Patlıcanla hazırlanan klasik imam bayıldı tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!