ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ BRÜKSEL LAHANA DOLMASI

Brüksel Lahana Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brüksel Lahana Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr brüksel lahanası
  • 300 gr kiraz domates
  • 200 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • Karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz 

Brüksel Lahana Dolması Nasıl Yapılır?

  • Brüksel lahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içleri oyun. Soğanları soyup kıyın.
  • Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, salça, pirinç, 1 çorba kaşığı su, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • İç malzemeyi brüksellahanaların içlerine paylaştırın. Ağızları yukarı gelecek şekilde düz tabanlı bir tencereye yan yana dizin.
  • Kalan yağ ve 1 tutam tuz ilave edip üzerini porselen tabakla kapatın. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Porselen tabağı çıkarıp kiraz domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişrip ocaktan alın. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!