Balkabaklı Brüksel Lahanası

Balkabaklı Brüksel Lahanası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Balkabaklı Brüksel Lahanası için

Malzemeler

  • 300 g balkabağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 500 g Brüksel lahanası
  • 2 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı yaban mersini kurusu
  • 1 çay bardağı pekan cevizi
Balkabaklı Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağını küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  2. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
  3. Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin.
  4. Limon suyu, balkabağı, yaban mersini kurusu ve pekan cevizini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo