ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ BALKABAKLI BRÜKSEL LAHANASI

Balkabaklı Brüksel Lahanası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g balkabağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 500 g Brüksel lahanası
  • 2 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı yaban mersini kurusu
  • 1 çay bardağı pekan cevizi

Balkabaklı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
  • Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin.
  • Limon suyu, balkabağı, yaban mersini kurusu ve pekan cevizini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!