ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ ACILI AYRAN

ACILI AYRAN

Acılı ayran
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı ayran tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Su
  • Yarım çay bardağı acı turşu suyu

Üzeri için:

  • Nane yaprakları
Acılı ayran hazırlanışı

  • Yoğurtları bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikser yardımıyla çırpın. Suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Ayran istediğiniz kıvama geldiğinde acı turşu suyunu ekleyip tekrar karıştırın.
  • Servis bardaklarına paylaştırın. Üzerlerini nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!