ANASAYFA TARİFLER SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ ZERDEÇALLI, SEBZELİ KÖFTE

Zerdeçallı, Sebzeli Köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerdeçallı, Sebzeli Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
  • 2 Meksika biberi
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 150 ml su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • 150 gr taze börülce
  • Yarım lime suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Birkaç dal fesleğen

Zerdeçallı, Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıymaya, tuz, karabiber, doğranmış zencefil, galeta unu ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Kıymadan parçalar kopartıp yuvarlak köfteler yapın.
  • Köfteleri ayçiçeği yağında 5 dakika kızartın. Köfteleri tabağa alın. Aynı yağın içine zerdeçal, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyip 1 dakika karıştırın.
  • Hindistan cevizi sütü ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Köfteleri, uçları temizlenmiş fasulyeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Unu biraz su ile karıştırıp yemeğe ekleyin ve bir taşım kaynatın. Lime suyu, dilimlenmiş biber ile fesleğen yapraklarını ekleyin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!