ANASAYFA TARİFLER SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ ZERDEÇALLI, SEBZELİ KÖFTE

Zerdeçallı, Sebzeli Köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zerdeçallı, Sebzeli Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
  • 2 Meksika biberi
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 150 ml su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • 150 gr taze börülce
  • Yarım lime suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Birkaç dal fesleğen

Zerdeçallı, Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıymaya, tuz, karabiber, doğranmış zencefil, galeta unu ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Kıymadan parçalar kopartıp yuvarlak köfteler yapın.
  • Köfteleri ayçiçeği yağında 5 dakika kızartın. Köfteleri tabağa alın. Aynı yağın içine zerdeçal, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyip 1 dakika karıştırın.
  • Hindistan cevizi sütü ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Köfteleri, uçları temizlenmiş fasulyeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Unu biraz su ile karıştırıp yemeğe ekleyin ve bir taşım kaynatın. Lime suyu, dilimlenmiş biber ile fesleğen yapraklarını ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!