Zerdeçallı, Sebzeli Köfte

Zerdeçallı, Sebzeli Köfte
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Zerdeçallı, Sebzeli Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
  • 2 Meksika biberi
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 150 ml su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • 150 gr taze börülce
  • Yarım lime suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Birkaç dal fesleğen
Zerdeçallı, Sebzeli Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kıymaya, tuz, karabiber, doğranmış zencefil, galeta unu ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Kıymadan parçalar kopartıp yuvarlak köfteler yapın.
  2. Köfteleri ayçiçeği yağında 5 dakika kızartın. Köfteleri tabağa alın. Aynı yağın içine zerdeçal, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyip 1 dakika karıştırın.
  3. Hindistan cevizi sütü ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Köfteleri, uçları temizlenmiş fasulyeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Unu biraz su ile karıştırıp yemeğe ekleyin ve bir taşım kaynatın. Lime suyu, dilimlenmiş biber ile fesleğen yapraklarını ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo