ANASAYFA TARİFLER SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ KIŞ KÖFTESİ

Kış Köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kış Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 1 orta boy rendelenmiş kereviz
  • 1 orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 ince kıyılmış pırasa
  • 2 çiçek karnabahar
  • 15 gr tereyağı
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • 2 yumurtanın akı
  • Galeta unu
  • Zeytinyağı

Sos için

  • 2 közlenmiş kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kış Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri çatalla ezip püre haline getirin. Karhabaharı kıyın. Kereviz, havuç, karnabahar ve pırasayı tereyağında kavurun.
  • Dereotunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Sebzeleri fazla ezmeden patates püresiyle karıştırın.
  • Yumurta sarıları, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Köfte harcından avuç büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.
  • Köfteleri yumurta akı ve galeta ununa buluyap ısıtılmış zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
  • Sos için közlenmiş biberleri mutfak robotunda püre halinde ezin. Bir tavaya alıp zeytinyağı ve maydanozu ekleyip 2-3 dakika pişirin. Köfteleri yanında sosla birlikte servis yapın.

Sebzelerle hazırlayabileceğiniz pratik köfte tarifleri mi arıyorsunuz? Faydaları saymakla bitmeyen nefis karbanahar köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!