ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ TAVADA TART

Tavada Tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavada Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 6~7 dal kekik
  • 2 soğan
  • 3 patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri

Tavada Tart Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını geniş bir tavada eritin. Kekik ve 2 cm kalınlığında yuvarlak doğradığınız soğanlar ve ince halka doğradığınız patatesleri ilave edip 5 dakika kızartın.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Rendelenmiş peynirleri bir kasede karıştırın. Fırına dayanıklı yuvarlak bir kabın tabanını hafif yağlayın.
  • Tabanına patates ve soğanları yerleştirin. Üzerine rendelenmiş peynir karışımından serpin ve tekrar patates ve soğanlardan dizin.
  • Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Patatesli soğanı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!