Pratik Mini Tepsi Kebabı

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Pratik Mini Tepsi Kebabı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pratik Mini Tepsi Kebabı için

Malzemeler

  • 4 adet taze patates
  • 250 g köftelik kıyma
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 küçük dal biberiye (İnce kıyılmış)
  • Bir tutam tarçın
  • 5 adet kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pratik Mini Tepsi Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Isıya dayanıklı küçük bir tepsiyi yağlayın. Üzerine kabuğuyla birlikte ince dilimlenmiş patatesleri yerleştirin.
  2. Ayrı bir kapta kıymayı, tuzu, salçayı, tarçını iyice karıştırın. Kıyma karışımını iki yağlı kağıt arasına alarak merdane yardımı ile inceltip, dilimlenmiş patateslerin üzerine yayın.
  3. Domatesleri dilimleyip tuz, kıyılmış biberiye ve kimyonla tatlandırın.
  4. Baharatlı domates dilimlerini köfte hamurunun üzerine düzgünce yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat pişirip, sıcak servis yapın.

Hatay usulü klasik tepsi kebabı tarifine bakmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo