ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ PRATİK MİNİ TEPSİ KEBABI

> PRATİK MİNİ TEPSİ KEBABI
Pratik mini tepsi kebabı
2 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pratik mini tepsi kebabı tarifi için malzemeler
  • 4 adet taze patates
  • 250 g köftelik kıyma
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 küçük dal biberiye (İnce kıyılmış)
  • Bir tutam tarçın
  • 5 adet kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pratik mini tepsi kebabı Nasıl Yapılır

  • Isıya dayanıklı küçük bir tepsiyi yağlayın. Üzerine kabuğuyla birlikte ince dilimlenmiş patatesleri yerleştirin.
  • Ayrı bir kapta kıymayı, tuzu, salçayı, tarçını iyice karıştırın. Kıyma karışımını iki yağlı kağıt arasına alarak merdane yardımı ile inceltip, dilimlenmiş patateslerin üzerine yayın.
  • Domatesleri dilimleyip tuz, kıyılmış biberiye ve kimyonla tatlandırın.
  • Baharatlı domates dilimlerini köfte hamurunun üzerine düzgünce yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat pişirip, sıcak servis yapın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.