ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ PRATİK MİNİ TEPSİ KEBABI

Pratik Mini Tepsi Kebabı

Pratik mini tepsi kebabı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pratik Mini Tepsi Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet taze patates
  • 250 g köftelik kıyma
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 küçük dal biberiye (İnce kıyılmış)
  • Bir tutam tarçın
  • 5 adet kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pratik Mini Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Isıya dayanıklı küçük bir tepsiyi yağlayın. Üzerine kabuğuyla birlikte ince dilimlenmiş patatesleri yerleştirin.
  • Ayrı bir kapta kıymayı, tuzu, salçayı, tarçını iyice karıştırın. Kıyma karışımını iki yağlı kağıt arasına alarak merdane yardımı ile inceltip, dilimlenmiş patateslerin üzerine yayın.
  • Domatesleri dilimleyip tuz, kıyılmış biberiye ve kimyonla tatlandırın.
  • Baharatlı domates dilimlerini köfte hamurunun üzerine düzgünce yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat pişirip, sıcak servis yapın.

Hatay usulü klasik tepsi kebabı tarifine bakmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!