ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ PATLICAN YELPAZESİ

Patlıcan yelpazesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan yelpazesi tarifi için malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 4 domates
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı taze nane
  • Yarım çay bardağı maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patlıcan yelpazesi Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan fırın yemeklerine harika bir örnek. Patlıcanları yıkayıp 1 cm aralıklarla uzunlamasına koparmadan kesin.

Domatesleri ince dilimleyin. Peyniri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağına tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsak ekleyin ve patlıcanın içlerine sürün. Dilimlediğiniz domates ve peynirleri patlıcanın aralarına yerleştirin.

Patlıcanları fırın kabına yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile örtün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin.

Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış nane ve maydanoz karışımı serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, içeriğinde birçok vitamin ve mineral barındıran patlıcan oturtma tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:01:52

Daha önceki yorumum yayınlanmamış, bir daha yazıyorum; ben bu tarifi mutfakta acemi biri olarak denedim ve patlıcanları fırında bir buçuk saat de tutsanız kesinlikle çiğ çiğ konduğunda fırında pişmiyor. Tecrübeyle sabittir, denedim, gördüm ve kurtarma çabalarım da işe yaramayınca tüm yemeği çöpe döktüm.

Misafir12.10.2016 17:10:08

nasıl pişmez yaa lokum gbi oluyo valla..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.