ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ PATLICAN YELPAZESİ

Patlıcan Yelpazesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan Yelpazesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 4 domates
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı taze nane
  • Yarım çay bardağı maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patlıcan Yelpazesi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp 1 cm aralıklarla uzunlamasına koparmadan kesin.
  • Domatesleri ince dilimleyin. Peyniri küp şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağına tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsak ekleyin ve patlıcanın içlerine sürün. Dilimlediğiniz domates ve peynirleri patlıcanın aralarına yerleştirin.
  • Patlıcanları fırın kabına yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile örtün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin.
  • Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış nane ve maydanoz karışımı serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, içeriğinde birçok vitamin ve mineral barındıran patlıcan oturtma tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!