ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ PATLICAN YELPAZESİ

Patlıcan Yelpazesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcan Yelpazesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 4 domates
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı taze nane
  • Yarım çay bardağı maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patlıcan Yelpazesi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp 1 cm aralıklarla uzunlamasına koparmadan kesin.
  • Domatesleri ince dilimleyin. Peyniri küp şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağına tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsak ekleyin ve patlıcanın içlerine sürün. Dilimlediğiniz domates ve peynirleri patlıcanın aralarına yerleştirin.
  • Patlıcanları fırın kabına yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile örtün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin.
  • Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış nane ve maydanoz karışımı serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, içeriğinde birçok vitamin ve mineral barındıran patlıcan oturtma tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:01

Daha önceki yorumum yayınlanmamış, bir daha yazıyorum; ben bu tarifi mutfakta acemi biri olarak denedim ve patlıcanları fırında bir buçuk saat de tutsanız kesinlikle çiğ çiğ konduğunda fırında pişmiyor. Tecrübeyle sabittir, denedim, gördüm ve kurtar...Devamını Oku

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:10

nasıl pişmez yaa lokum gbi oluyo valla..


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!