ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ LİMONLU VE BİBERİYELİ PATATES

Limonlu Ve Biberiyeli Patates

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu Ve Biberiyeli Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 dal biberiye
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Limonlu Ve Biberiyeli Patates Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, limon kabuğu, biberiye yaprakları ve susamı geniş bir kapta karıştırın.
  • Patatesleri bu sosa ekleyip iyice harmanlayın ve sosuyla birlikte fırın kabına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile örterek 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.
  • Üzerindeki folyoyu alarak patatesler kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!