ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ KUŞKONMAZLI FIRIN SOMON

Kuşkonmazlı fırın somon

Kuşkonmazlı fırın somon

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşkonmazlı fırın somon tarifi için malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı
  • 800 g fileto somon
  • 500 g taze kuşkonmaz
  • 200 g mantar
  • 1/2 tatlı kaşığı bal
  • 1/2 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 adet orta boy limon
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kuşkonmazlı fırın somon Nasıl Yapılır

  • Kuşkonmazların sap kısımlarındaki kabukları bir soyacak yardımıyla boyuna çekerek, ince bir şekilde soyun. Büyüklüklerine göre ortadan ikiye kesin.
  • Somon filetoların derilerini ve fazla yağlı kısımlarını ayıkladıktan sonra iri küpler halinde kesin
  • Temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin. Limon kabuğunu rendenin kalın kısmıyla rendeledikten sonra limonun suyunu sıkın.
  • Oda sıcaklığında beklettiğiniz  Tuzlu Tereyağı’nı; esmer şeker, bal, soya sosu, limon suyu ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
  • Geniş bir kaba aldığınız kuşkonmaz, mantar ve somon parçalarını hazırladığınız tereyağı karışımıyla karıştırın.
  • Büyük kareler halinde 4 adet yağlı kağıt kesin. Somonlu karışımı yağlı kağıtlara eşit olarak paylaştırdıktan sonra yağlı kağıtları bohça şeklinde kapatın.
  • Kağıtları, birleşim yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Dilerseniz, limonlu somon tartar tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.