ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA PEYNİRLİ KABAK

Fırında Peynirli Kabak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Peynirli Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kabak
  • 250 g keçi peyniri
  • 70 g toz parmesan
  • 80 g krema
  • 4 dal taze kekik
  • 4 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Fırında Peynirli Kabak Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayın, kurulayın ve sap kısımlarını ayırın. Ardından kabakları uzunlamasına ikiye kesin. Kaşık yardımı ile çekirdek kısımlarını alın. Bir karıştırma kabında keçi peyniri, parmesan, taze kekik ve bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Kabakların içini bu karışım ile doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst ızgara modunda yaklaşık 15 dakika pişirin. İnce kıydığınız dereotuyla servis edin.

Dilerseniz bebek kabak kullanabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!