ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ KEÇİ PEYNİRİ VE TAZE KEKİK İLE DOLDURULMUŞ FIRINDA KABAK

Keçi peyniri ve taze kekik ile doldurulmuş fırında kabak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keçi peyniri ve taze kekik ile doldurulmuş fırında kabak tarifi için malzemeler

  • 4 kabak
  • 250 g keçi peyniri
  • 70 g toz parmesan
  • 80 g krema
  • 4 dal taze kekik
  • 4 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Keçi peyniri ve taze kekik ile doldurulmuş fırında kabak Nasıl Yapılır

Kabakları yıkayın, kurulayın ve sap kısımlarını ayırın. Ardından kabakları uzunlamasına ikiye kesin. Kaşık yardımı ile çekirdek kısımlarını alın. Bir karıştırma kabında keçi peyniri, parmesan, taze kekik ve bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Kabakların içini bu karışım ile doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst ızgara modunda yaklaşık 15 dakika pişirin. İnce kıydığınız dereotuyla servis edin.

Dilerseniz bebek kabak kullanabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.