ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ JAMBONLU ISPANAK GRATEN

Jambonlu Ispanak Graten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jambonlu Ispanak Graten Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 2~3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet ıspanak
  • 50 g dana jambon
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım su bardağı ince rendelenmiş eski kaşar peyniri

Jambonlu Ispanak Graten Nasıl Yapılır?

Piyazlık doğradığınız soğan ve jülyen doğradığınız biberi zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salça, iri doğradığınız ıspanak ve jülyen doğradığınız jambonları ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 5-6 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzeri için ayrı bir kasede krema, un ve yumurtayı çırpın. Ispanakları ilave edip iyice karıştırın. Karışımı bir fırın kabına alıp düzgünce yayın. Üzerine rendelenmiş peynirleri serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!