ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ JAMBONLU ISPANAK GRATEN

Jambonlu ıspanak graten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jambonlu ıspanak graten tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 2~3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet ıspanak
  • 50 g dana jambon
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım su bardağı ince rendelenmiş eski kaşar peyniri

Jambonlu ıspanak graten Nasıl Yapılır

Piyazlık doğradığınız soğan ve jülyen doğradığınız biberi zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salça, iri doğradığınız ıspanak ve jülyen doğradığınız jambonları ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp 5-6 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzeri için ayrı bir kasede krema, un ve yumurtayı çırpın. Ispanakları ilave edip iyice karıştırın. Karışımı bir fırın kabına alıp düzgünce yayın. Üzerine rendelenmiş peynirleri serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.