ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA YUFKALI KABAK

Fırında yufkalı kabak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında yufkalı kabak tarifi için malzemeler

  • 2 yufka
  • 3 kabak
  • 3 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Fırında yufkalı kabak Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Yufkaları ince şeritler şeklinde kesin. Kabakların kabuğunu temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Taze soğanları, maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Sütü ekleyip çırpın. İnce kesilmiş yufka, rendelenmiş kabak, kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, taze çekilmiş karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip çırpın. Karışımı fırın kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Yufkalı kabakları fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.