Fırında Yufkalı Kabak

Fırında Yufkalı Kabak
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Yufkalı Kabak için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 3 kabak
  • 3 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
Fırında Yufkalı Kabak

Nasıl Yapılır

  1. Yufkaları ince şeritler şeklinde kesin. Kabakların kabuğunu temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  2. Taze soğanları, maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Sütü ekleyip çırpın.
  3. İnce kesilmiş yufka, rendelenmiş kabak, kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, taze çekilmiş karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip çırpın.
  4. Karışımı fırın kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  5. Yufkalı kabakları fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo