ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA YUFKALI KABAK

Fırında Yufkalı Kabak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Yufkalı Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 3 kabak
  • 3 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Fırında Yufkalı Kabak Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları ince şeritler şeklinde kesin. Kabakların kabuğunu temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  • Taze soğanları, maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Sütü ekleyip çırpın.
  • İnce kesilmiş yufka, rendelenmiş kabak, kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, taze çekilmiş karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip çırpın.
  • Karışımı fırın kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  • Yufkalı kabakları fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!