ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA PEYNİRLİ KABAK

Fırında Peynirli Kabak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Peynirli Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kabak
  • 250 g keçi peyniri
  • 70 g toz parmesan
  • 80 g krema
  • 4 dal taze kekik
  • 4 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Fırında Peynirli Kabak Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayın, kurulayın ve sap kısımlarını ayırın. Ardından kabakları uzunlamasına ikiye kesin.
  • Kaşık yardımı ile çekirdek kısımlarını alın. Bir karıştırma kabında keçi peyniri, parmesan, taze kekik ve bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
  • Kabakların içini bu karışım ile doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst ızgara modunda yaklaşık 15 dakika pişirin. İnce kıydığınız dereotuyla servis edin.
  • Dilerseniz bebek kabak kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!