ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA PATLICANLI PİRZOLA

Fırında Patlıcanlı Pirzola

Fırında patlıcanlı pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Patlıcanlı Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola 
  • 3 adet patlıcan (Küçük boy)
  • 3 adet sivri biber 
  • 3 adet domates 
  • 10 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber 
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 adet limon

Fırında Patlıcanlı Pirzola Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Biberleri ince ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın. 
  • Isıya dayanıklı büyük bir toprak kabı veya fırın kabının içini tereyağı ile yağlayın. Suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları yayın.
  • Patlıcanların üzerine sivri biberi ve diş diş sarımsakları serpin. Biberlerin üzerine de küp doğradığınız domatesleri serpin. 
  • 1 çay bardağı suyun içinde tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. Suyu sebzelerin üzerine dökün. Kabuğunu soyup zarlarını da temizledikten sonra küçük parçalar halinde kestiğiniz limon parçalarını da serpin.
  • En son kuzu pirzolaları sebzelerin üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 50-60 dakika pişirin.

Sebzeler eşliğinde sunulan dana pirzola tarifini denemeyi unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.