ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA PATLICANLI PİRZOLA

Fırında patlıcanlı pirzola

Fırında patlıcanlı pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında patlıcanlı pirzola tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola 
  • 3 adet patlıcan (Küçük boy)
  • 3 adet sivri biber 
  • 3 adet domates 
  • 10 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber 
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 adet limon

Fırında patlıcanlı pirzola Nasıl Yapılır

Davet sofralarınız için özenle hazırlayacağınız fırında patlıcanlı pirzola tarifi

  • Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Biberleri ince ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın. 
  • Isıya dayanıklı büyük bir toprak kabı veya fırın kabının içini tereyağı ile yağlayın. Suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları yayın. Patlıcanların üzerine sivri biberi ve diş diş sarımsakları serpin. Biberlerin üzerine de küp doğradığınız domatesleri serpin. 
  • 1 çay bardağı suyun içinde tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. Suyu sebzelerin üzerine dökün. Kabuğunu soyup zarlarını da temizledikten sonra küçük parçalar halinde kestiğiniz limon parçalarını da serpin. En son kuzu pirzolaları sebzelerin üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 50-60 dakika pişirin.

Fırında yufkalı pirzola ve kalp patates tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.