ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA PASTIRMALI MİNİ KABAK

Fırında pastırmalı mini kabak

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında pastırmalı mini kabak tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 mini kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Dolgusu için

  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 dilim pastırma
  • 3 yemek kaşığı krema
  • ¼ çay kaşığı köri
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik
  • Rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında pastırmalı mini kabak Nasıl Yapılır

Kabakların kabuklarını soymadan yıkayın ve boyuna ikiye kesin. İçlerini çay kaşığı ile oyun. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve kabakları, hafif kızaracak şekilde soteleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kabakları yerleştirin. Dolgusunu hazırlamak için, pastırmaları ve domatesi küçük doğrayın ve bir kaseye alın. Krema, rendelenmiş parmesan ve baharatları ekleyip karıştırın. Bir kaşık yardımıyla kabakların içine doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.