ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA KREMALI VE ÇITIR SOĞANLI SEBZE

Fırında Kremalı Ve Çıtır Soğanlı Sebze

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Kremalı Ve Çıtır Soğanlı Sebze Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 g brokoli
  • 150 g karnabahar
  • 4 havuç
  • 400 ml krema
  • 1 su bardağı krem peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
  • Tuz
  • Karabiber

Çıtır soğan için

  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • 100 g arpacık soğanı

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Fırında Kremalı Ve Çıtır Soğanlı Sebze Nasıl Yapılır?

  • Brokoli ve karnabaharı iri parçalara ayırın. Havucu yuvarlak doğrayın. Sebzeleri ayrı tencerelerde hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın.
  • Krema, krem peynir, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir kasede karıştırın. Suyunu süzdüğünüz sebzeleri ilave edip karıştırın.
  • Kremalı sebzeyi hafif yağladığınız bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Çıtır soğan için soda, süt ve karbonatı bir kasede karıştırın. Un ve tuzu yayvan bir kapta harmanlayın.
  • Dörde böldüğünüz arpacık soğanları önce una, sonra sodalı karışıma batırıp kızgın yağda kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Çıtır soğanlarınızı fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine yayın. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!