Fırında Kremalı Ve Çıtır Soğanlı Sebze

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Fırında Kremalı Ve Çıtır Soğanlı Sebze Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 200 g brokoli
- 150 g karnabahar
- 4 havuç
- 400 ml krema
- 1 su bardağı krem peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
- Tuz
- Karabiber
Çıtır soğan için
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- Tuz
- 100 g arpacık soğanı
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Fırında Kremalı Ve Çıtır Soğanlı Sebze Nasıl Yapılır?
- Brokoli ve karnabaharı iri parçalara ayırın. Havucu yuvarlak doğrayın. Sebzeleri ayrı tencerelerde hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın.
- Krema, krem peynir, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir kasede karıştırın. Suyunu süzdüğünüz sebzeleri ilave edip karıştırın.
- Kremalı sebzeyi hafif yağladığınız bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Çıtır soğan için soda, süt ve karbonatı bir kasede karıştırın. Un ve tuzu yayvan bir kapta harmanlayın.
- Dörde böldüğünüz arpacık soğanları önce una, sonra sodalı karışıma batırıp kızgın yağda kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Çıtır soğanlarınızı fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine yayın. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?