Fırında Kremalı Ve Çıtır Soğanlı Sebze

Fırında Kremalı Ve Çıtır Soğanlı Sebze
08 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Kremalı Ve Çıtır Soğanlı Sebze için

Malzemeler

  • 200 g brokoli
  • 150 g karnabahar
  • 4 havuç
  • 400 ml krema
  • 1 su bardağı krem peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
  • Tuz
  • Karabiber

Çıtır soğan için

  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • 100 g arpacık soğanı

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Fırında Kremalı Ve Çıtır Soğanlı Sebze

Nasıl Yapılır

  1. Brokoli ve karnabaharı iri parçalara ayırın. Havucu yuvarlak doğrayın. Sebzeleri ayrı tencerelerde hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın.
  2. Krema, krem peynir, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir kasede karıştırın. Suyunu süzdüğünüz sebzeleri ilave edip karıştırın.
  3. Kremalı sebzeyi hafif yağladığınız bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  4. Çıtır soğan için soda, süt ve karbonatı bir kasede karıştırın. Un ve tuzu yayvan bir kapta harmanlayın.
  5. Dörde böldüğünüz arpacık soğanları önce una, sonra sodalı karışıma batırıp kızgın yağda kızartın.
  6. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Çıtır soğanlarınızı fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine yayın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo