ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA KREMALI VE ÇITIR SOĞANLI SEBZE

Fırında kremalı ve çıtır soğanlı sebze

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında kremalı ve çıtır soğanlı sebze tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 g brokoli
  • 150 g karnabahar
  • 4 havuç
  • 400 ml krema
  • 1 su bardağı krem peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
  • Tuz
  • Karabiber

Çıtır soğan için

  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • 100 g arpacık soğanı

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Fırında kremalı ve çıtır soğanlı sebze Nasıl Yapılır

Brokoli ve karnabaharı iri parçalara ayırın. Havucu yuvarlak doğrayın. Sebzeleri ayrı tencerelerde hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın. Krema, krem peynir, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir kasede karıştırın. Suyunu süzdüğünüz sebzeleri ilave edip karıştırın. Kremalı sebzeyi hafif yağladığınız bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Çıtır soğan için soda, süt ve karbonatı bir kasede karıştırın. Un ve tuzu yayvan bir kapta harmanlayın. Dörde böldüğünüz arpacık soğanları önce una, sonra sodalı karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Çıtır soğanlarınızı fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine yayın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.