ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA KABAKLI FRİTTATA

Fırında Kabaklı Frittata

Diyabet hastaları için sunulan bu tarif, sağlıklı beslenmek isteyen herkese önerilir. Tam buğday unu ve kabak glisemik indeksi, yani şekerimizi hızlı yükselten içeriği düşük besinlerdir. Kabak sebzeler içinde su oranı yüksek olmasından dolayı da zayıflama diyetlerinde tercih edilir. Protein olarak en kaliteli içeriğe sahip yumurta tarifimizde yer alıyor ve tok tutucu özelliği ile kaliteli protein olmasından dolayı acıkmamızı, yani kan şekerinin bir anda yükselip düşmesini engelliyor. Yağ olarak da zeytinyağı hepimizin bildiği gibi beslenmemizde vazgeçemediğimiz ve geçmemiz gereken, hem diyabetik hastalarda, hem de sağlıklı bireylerde olmazsa olmazımızdır. 

Kaşar peyniri yağ oranı yüksek diye tercihi az olsa da, kalsiyum içeriği yüksek olduğu için mutlaka soframızda bulundurmalıyız. Soğan, domates ve dereotu bizim için vitamin kaynaklarımız olup, tarifimizdeki miktarlar bizi rahatsız edecek düzeylerde değildir. Kan şekerini hızlı yükseltmeyecek ve doygunluğumuzu sağlayacak Fırında Kabaklı Frittata 'nın mutlaka miktarına dikkat ediyoruz ve yanında ev yapımı yoğurt ile birlikte afiyet olsun diyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kabaklı Frittata Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 kabak
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 domates
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Kabaklı Frittata Nasıl Yapılır?

  • Kabaklardan ikisini yıkayıp kabuğuyla birlikte iri rendeleyin. Üzerine tuz serpiştirip 15 dakika bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun ve ocaktan alın.
  • Yumurtaları geniş bir kapta çırpın. Tuz, karabiber ve un ekleyip karıştırın. Rendelenmiş kabağın suyunu iyice sıkarak yumurtaya ilave edin.
  • Rendelenmiş peynir, kavrulmuş soğan, kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına aktarın.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Kalan kabakları ve domatesi ince dilimleyin.
  • Kalıbı fırından alıp sebzeleri üzerine dizin ve tekrar fırına vererek 10 dakika daha pişirin. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.

Dilerseniz, fırında mücver tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!